Медичний науковий журнал

«Здоров'я чоловіка»

Міжнародний двомовний науковий журнал
ISSN 2307-5090 (Print)
ISSN 2412-5547 (Online)

Поточний номер

№ 4 (2022)

Під час подання рукопису до журналу автори повинні підтвердити його відповідність всім встановленим редакцією вимогам. В разі виявлення невідповідності поданої роботи пунктам цих вимог редакція повертатиме авторам матеріали на доопрацювання. (Читати далі)

Редакція видання «Здоров’я чоловіка» приймає на розгляд рукописи за умови, що це перша публікація, рукопис не передавався для публікації в інші редакції, оформлення виконано відповідно до вимог оформлення наукових статей нашого видання. (Читати далі)

Всі наукові статті, що надійшли до редакції журналу, підлягають обов’язковому рецензуванню. Робота журналу побудована на принципах незалежного та об’єктивного рецензування - double-blind. (Читати далі)

Всі рукописи, представлені для публікації, аналізуються за їх оригінальністю, методологією, важливістю, якістю, етичним характером і відповідністю цілям і завданням журналу. Головний редактор має право на оцінку редакційного та наукового змісту журналу та визначає терміни публікації матеріалу. (Читати далі)

Редакція журналу «Здоров’я чоловіка» керується правилами рекомендованими міжнародним комітетом редакторів медичних журналів (ICMJE) (Uniform Requirements for Manuscripts Submitted to Biomedical Journals).

Роботи з використанням матеріалу людини мають відповідати вимогам Гельсінської декларації в редакції 2013 року. (Читати далі)

Загальна інформація

Періодичність: 4 випуски на рік
Видається: з 2002 року

Про журнал

Міжнародний науковий журнал «Здоров'я чоловіка» є провідним виданням, в якому поширюються оригінальні статті де висвітлюються актуальна проблематика клінічного, морфологічного, біохімічного та низки інших аспектів стану чоловічого здоров'я, його розладів та вікових змін.

Журнал «Здоров'я чоловіка» заснований у 2002 році і з тих пір розвивається як рецензоване видання, що успішно задовольняє інформаційні потреби лікарів, вчених та дослідників, які працюють у сфері андрології, урології, сексології та вивчення всіх аспектів чоловічого здоров'я в Україні та за її межами. Всі статті, що надходять до редакції, проходять сліпий процес експертного рецензування на підставах професіоналізму, об’єктивності, партнерства та уваги до деталей.

Статті у журналі друкуються українською та англійською,  мовами та супроводжуються відповідними резюме.

Кожна стаття отримує унікальний DOI (digital object identifier - цифровий ідентифікатор), що полегшує пошук, індексування, розповсюдження, подальше просування та цитування.

Редакція журналу «Здоров'я чоловіка» дотримується засад відкритого доступу до всіх матеріалів. Тези та повні тексти (PDF-формат) усіх статей, опублікованих у журналі, доступні для всіх без жодних обмежень. Редакція дотримується Уніфікованих вимог до рукописів, що надходять до біомедичних журналів, виданих Міжнародним комітетом для редакторів медичних журналів (ICMJE), а також Кодексу поведінки редакторів Комітету з питань публікації (COPE).

Видавець журналу - Видавничий Дім “Професіонал-Івент” - добре відома на міжнародному ринку наукових видань компанія, яка бере участь у діяльності кількох професійних асоціацій. Основним співзасновником журналу «Здоров'я чоловіка» є ДУ «Інститут урології НАМН України».

Журнал виходить чотири рази на рік в останній тиждень січня, квітня, серпня та грудня.

Згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України 28.11.2019 № 1643 науково-практичний журнал «Здоров'я чоловіка» включений в Категорію «Б» Переліку наукових фахових видань України.

Видання зареєстроване та індексується у міжнародних та вітчизняних професійних базах, реферативних та інтернет каталогах.

ISSN 2412-5547 (Online), ISSN 2307-5090 (Print)

Наклад - 5 500 примірників

Підписний індекс - 01666.


Редакційний штат

Поточний номер

№ 4 (2022)
Євген Лучицький, Віталій Лучицький, Галина Зубкова, Вікторія Рибальченко, Інна Складанна

47-53

Еректильна дисфункція у чоловіків, які перехворіли на COVID-19
Андрій Сагалевич, Ярослав Дубовий, Ярослав Постол, Богдан Джуран, Віктор Когут, Андрій Корицький, Роман Сергійчук, Владислав Ожогін, Андрій Храпчук

60-67

Порівняльна оцінка вибору методу перкутанної нефролітотрипсії при нефролітіазі
Наталія Сайдакова, Сергій Пасєчніков, Олександр Шуляк, Андрій Клюс, Галина Кононова, Ярослав Мельничук

68-76

Проблема пієлонефриту з точки зору медико-соціального значення
Василь Черненко, Дмитро Черненко, Наталія Желтовська, Володимир Савчук, Юрій Бондаренко, Андрій Клюс, Євгеній Пилипенко

77-84

Гіперкристалурія як фактор розвитку сечокам’яної хвороби, діагностика та напрямки лікування
Дивитися всі випуски

Популярні статті

№ 4 (2022)

Гіпогонадизм у чоловіків (за матеріалами Європейської асоціації урологів)

22.12.2022

Гіпогонадизм у чоловіків – це клінічний синдром, який є результатом недостатньої продукції яєчками статевого гормону тестостерону та кількості сперматозоїдів. У статті розкрито сучасні уявлення про фізіологію та патофізіологію тестостероногенезу в організмі чоловіка, надано інформацію щодо етіології, патогенезу, класифікації, діагностики та сучасного лікування гіпогонадизму у чоловіків. В...

№ 4 (2022)

Новий підхід до медикаментозного лікування пацієнтів із симптомами нижніх сечових шляхів, зумовлених доброякісною гіперплазією простати та хронічним простатитом. Чи можлива профілактика раку простати? (Огляд літератури)

22.12.2022

Актуальною проблемою сьогодення вважають наявність симптомів нижніх сечових шляхів (CНСШ) у чоловіків. CНСШ – вкрай поліетіологічна проблема, проте велику її частину становить доброякісна гіперплазія передміхурової залози (ДГПЗ). На окрему увагу заслуговує проблема хронічного простатиту (ХП) у пацієнтів похилого віку з ДГПЗ. У цієї категорії хворих більш виражені симптоми порушення функції...

№ 3 (2022)

Гіпоактивний статевий потяг, обумовлений психічними і неврологічними розладами

30.09.2022

У статті наводяться дані щодо гіпоактивного статевого потягу при невротичних і пов’язаних зі стресом розладах (неврастенії, тривожно-фобічних та обсесивно-компульсивних розладах, включаючи синдром тривожного очікування сексуальної невдачі, дисоціативних розладах, розладах адаптації [пролонгованій депресивній реакції, тривожно-депресивній реакції]). Зокрема, характеризуючи сексуальні розлади у...

Будь в курсі! Передплати зараз

Пропонуємо річну передплату на журнал. Ніколи не пропускайте важливих випусків, відслідковуйте досягнення медицини