Оцінювання ефективності препарату Фармапрост у монотерапії у пацієнтів з комбінацією доброякісної гіперплазії передміхурової залози I ступеня і хронічного абактеріального простатиту

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

О. М. Корнієнко
М. О. Щербак

Анотація

Мета дослідження: вивчення ефективності застосування препарату ФАРМАПРОСТ виробництва компанії SYSTEM PHARM (Україна) у пацієнтів з комбінацією доброякісної гіперплазії передміхурової залози (ДГПЗ) I ступеня і хронічного абактеріального простатиту (NIH USA, категорія IIIа CP/CPPS – хронічний простатит/синдром хронічного тазового болю з ознаками запалення), оцінювання задоволеності лікування пацієнтами, вивчення непереносимості і можливих побічних ефектів досліджуваного препарату.

Матеріали та методи. В Українському інституті сексології та андрології була вивчена клінічна ефективність застосування препарату ФАРМАПРОСТ виробництва компанії SYSTEM PHARM (Україна) у пацієнтів з комбінацією ДГПЗ I ступеня і хронічного абактеріального простатиту.

Дизайн дослідження: обстежено та проліковано 60 чоловіків із комбінацією ДГПЗ I ступеня і хронічного абактеріального простатиту, у віці від 48 до 66 років і тривалістю захворювання від 6 міс до 12 років. Лікувальна програма складалася з двох курсів застосування ректальних супозиторіїв ФАРМАПРОСТ по 10 днів перед сном з перервою між курсами 20 днів. Усі 60 пацієнтів завершили повний курс лікування.

Оцінка ефективності: дослідження включало в себе два візити (до і після лікування), у ході яких були проведені: збір анамнезу, фізикальний огляд, лабораторне дослідження еякуляту (клінічний аналіз і бактеріологічне дослідження), анкетування, урофлоуметрія, ультразвукове дослідження. Ефективність лікування оцінювали через 30 днів після закінчення курсу.

Результати. Отримано дані, що підтверджують клінічну ефективність застосування препарату ФАРМАПРОСТ, представленого в Україні компанією SYSTEM PHARM (Україна) у 60 пацієнтів з комбінацією ДГПЗ I ступеня і хронічного абактеріального простатиту (NIH USA, категорія IIIа CP/CPPS – хронічний простатит/синдром хронічного тазового болю з ознаками запалення). Доведено високу клінічну (89,6–91,7 %) ефективність застосування даного лікарського засобу. Лікування супроводжувалося доброю переносимістю і мінімальною кількістю побічних ефектів.

Заключення. Застосування препарату ФАРМАПРОСТ у лікуванні хворих на хронічний абактеріальний простатит і ДГПЗ I ступеня є клінічно обґрунтованим і ефективним (89,6–91,7 %). Застосування препарату ФАРМАПРОСТ супроводжується доброю переносимістю і малою кількістю побічних ефектів (8,3 %). Отримані результати дозволяють рекомендувати використання препарату ФАРМАПРОСТ в якості монотерапії у пацієнтів з комбінацією ДГПЗ I ступеня і хронічного абактеріального простатиту.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Корнієнко, О. М., & Щербак, М. О. (2020). Оцінювання ефективності препарату Фармапрост у монотерапії у пацієнтів з комбінацією доброякісної гіперплазії передміхурової залози I ступеня і хронічного абактеріального простатиту. Здоров’я чоловіка, (3), 47–51. https://doi.org/10.30841/2307-5090.3.2020.215964
Номер
Розділ
На допомогу практикуючому лікарю
Біографії авторів

О. М. Корнієнко, Український інститут сексології та андрології

Корнієнко Олексій Михайлович

М. О. Щербак, Український інститут сексології та андрології

Щербак Марія Олександрівна

Посилання

Сексологія і андрологія / Під ред. акад. О.Ф. Возіанова та проф. І.І. Горпинченка // Вид. «Здоров’я», Київ, 1996.

Корниенко А.М., Романюк М.Г., Гурженко Ю.Н., Аксёнов П.В. Эффективность препарата Ципролет А у мужчин, страдающих смешанной инфекцией мочеполового тракта // Здоровье мужчины. – 2014. – № 1. – С. 95–98.

Возианов А.Ф., Пасечников С.П., Андреев А.А.. Роль фактора роста в патогенезе гиперплазии простаты // Урология. – 1999. – № 3. – С. 93–98.

Choo M.S., Bellamy F., Constantinou C.E. Functional evaluation of Tadenan on micturition and experimental prostate growth induced with exogenous dihydrotestosterjbe // Urology. – 2010; 55(2): 292–8.