Патологічний сексуальний стереотип у формі відсутності статевого потягу до дружини, коїтальної анеякуляції і аноргазмії: клінічне спостереження

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Г. С. Кочарян

Анотація

У статті повідомляється про можливі негативні впливи мастурбації, яка поєднується з порнографією, що може призвести до формування патологічних сексуальних стереотипів, зокрема зниженню сексуальної активності у шлюбі і ослабленню сексуального потягу до дружини. Наводиться клінічне спостереження, де молодий 35-річний чоловік з певного часу переключився на регулярну мастурбацію, яку здійснював з використанням класичного гетеросексуального інтернет-порно, і різко знизив частоту інтимних контактів зі своєю дружиною (майже повністю відмовився від них), сексуальний потяг до якої був відсутнім, а еякуляція і оргазм при статевому акті не наступали. Хворому була проведена гіпносугестивна терапія у варіанті директивного програмування, а також здійснювалися когнітивні впливи, спрямовані на роз’яснення механізму виникнення сексуального розладу, неадекватності сексуальної поведінки пацієнта та її негативного впливу на взаємини в шлюбі, а також можливість дружини завагітніти і народити дитину (бажання подружжя). У результаті проведеного лікування чоловік повністю одужав: сексуальний потяг до дружини досяг 100%, при всіх статевих актах відбувалися сім’явиверження і оргазм.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Кочарян, Г. С. (2019). Патологічний сексуальний стереотип у формі відсутності статевого потягу до дружини, коїтальної анеякуляції і аноргазмії: клінічне спостереження. Здоров’я чоловіка, (3), 57–59. https://doi.org/10.30841/2307-5090.3.2019.185512
Номер
Розділ
Сексологія та андрологія
Біографія автора

Г. С. Кочарян, Харківська медична академія післядипломної освіти

Кочарян Гарнік Суренович,

кафедра сексології, медичної психології, медичної та психологічної реабілітації

Посилання

Кочарян Г.С. Патогенные влияния мастурбации и их последствия как проблема клинической сексологии // Здоровье мужчины. – 2006. – № 4 (19). – С. 84–93.

Кочарян Г.С. Патологические сексуальные стереотипы, обусловленные мастурбацией, сочетаемой с порнографией // Психологічне консультування і психотерапія. – 2017. – 1 (8). – C. 24–30.

Кочарян Г.С. Современная сексология. – К.: Ника-Центр, 2007. – 400 с.

Кочарян Г.С. Патогенные детерминанты и негативные последствия мастурбации: мифы и реальность. Современный анализ проблемы // Сексология и сексопатология. – 2006. – № 1. – С. 3–19.

Молодые избегают секса. 05.08.2016. – URL: http://salat.zahav.ru/Articles/10288/molodie_izbegaut_sexa (дата обращения: 04.10.2019).